17 de desembre 2019

ENS HAN ESCOLTAT AL PLE MUNICIPAL !!!!


Ens han escoltat i crec que no se'ls oblidarà fàcilment la intervenció d'aquesta tarda.

Primerament ens hem reunit moltes famílies senceres, nens, nenes, pares, mares, avis, àvies,... per fer una mica de soroll a la Plaça de la Vila, perquè tinguin clar que som una escola forta i lluitadora. MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES, als que heu pogut venir i als que no. A TOTS!

Més tard, ja dins del Ple, en els 5 minuts que ens han deixat parlar, s'ha exposat clarament la nostra postura i la postura que ha de tenir el nostre Ajuntament vers la Generalitat.

Us compartim el text íntegre de la nostra intervenció perquè sapigueu de primera mà tota l'exposició:

<< Benvolguts Senyors i Senyores,

Som l’Escola Montigalà, crec que ja ens coneixen sobradament.

Volem mostrar el nostre descontent públicament i la nostra sorpresa davant els rumors ja confirmats que volen tancar la nostra Escola. El Departament d’Educació ahir en roda de premsa a través de la veu del Sr. Josep González Cambray va vestir el nom de tancament utilitzant la següent frase: “el que si hem començat a treballar es valorar possibles fusions de diferents escoles que garanteixen la continuïtat del projecte de l’Escola Montigala”
Utilitzem aquest consistori per traslladar públicament al Departament d’Educació que ja pot començar a plegar la paperassa de valorar possibles fusions de diferents escoles que garanteixin la continuïtat de l’escola Montigalà. Perquè el projecte de l’Escola Montigalà ja està garantit.
L’escola Montigalà forma part d’un gran projecte: La zona educativa 018 formada per l’escola Bressol Uni Dori, la nostra Escola i l’Institut Ventura Gassol.
Fa temps que serveis territorials no prioritza l’Escola Montigalà, malgrat que fa més de quatre anys i mig que ja existeix una resolució de Parlament on s’instaurava a treballar conjuntament amb Ajuntament de Badalona per fer el calendari d’obres.
No només això, sinó que cap a l’any 2018 es va demanar elaborar una taula de planificació per elaborar el calendari de construcció. Una construcció que està prevista des de casi el mateix moment que l’escola neix, fa més de 10 anys, sense que s’hagi materialitzat.
El propi consell escolar municipal va reclamar la comissió de planificació que  mai es va fer i volem recordar que va ser el propi ple d’aquest Ajuntament que va aprovar aquesta comissió de planificació.
No sabem com hem pogut arribar aquí, fins a tres alcaldes en deu anys i sentim que ningú ha mogut un dit per nosaltres.
Vostès tenen una responsabilitat ocupant les cadires on ara estant asseguts. Ja els hi hem avisat a tots i cadascun dels grups que volem anar de la mà, però no han d’oblidar que de moment, a dia d’avui cap de vostès han fet res i que tenen una oportunitat d’or per esmenar els errors comesos. És la seva responsabilitat i son vostès els que han de defensar la nostra escola davant del Departament d’Educació i per això els hi demanem públicament i els hi exigim que es posicionin sobre les següents peticions:
1.    No utilitzin aquest tema per fer política, volem un front comú, cap de vostès tenint en compte que en 10 anys ha hagut 3 alcaldes diferents amb diferents aliats està en condicions de retraure res a ningú: ACCIÓ CONJUNTA
2.    Volem estar al corrent de totes les actuacions oficials i no oficials que es facin des de l’Ajuntament al Departament d’Educació
3.    Volem que ens obrin les portes al Parlament, volem prendre la paraula
4.    Volem que li recordin al Sr. Bargalló que al 2018 va venir a la nostra Escola i va veure el potencial de la mateixa
5.    Volem que el recolzament institucional de tot el consistori es faci visible i acudeixin a la Manifestació Convocada aquest dissabte 21 de desembre a les 11:00 h a la nostra Escola
6.    I...després del mal que ens han fet volem que tots els partits vinguin a les portes obertes del febrer, ara sí, facin política, això pensem que se’ls hi hauria de donar bé i convencin a totes les families que la construcció de l’Escola Montigalà està molt a prop


Acabo amb un últim missatge. Els nens i nenes de l’escola Montigalà només es mouran de l’Escola per deixar pas a les grues que construiran l’edifici. Han tocat l’únic que fa embogir a la gent sense límit: ELS SEUS FILLS. Estem en peu de guerra. No ens mudem, no ens fusionem, volem data de construcció. És la seva responsabilitat que així sigui. >>