05 de desembre 2016

CONTE EN 360º


planetari

CONTE EN 360º – Els misteris del sistema solar


tira_formacioDues sesions, dirigides per un monitor especialitzat.
Un Programa de Planetari recomanat per a Infants de 8 a 11 anys.
Dia: Dimecres 14/12/2016
Hora: 18’15 a 19’00 h i de 19’00 a 19’45 h
Lloc:  Institut Pau Casals (Av. Lloreda, 16-30)
Contingut de les sessions:
Un viatge per conèixer de manera diferent i en una pantalla de 360° l’Univers que ens envolta: Veurem l’Astre Sol de ben a prop, la Lluna amb els seus grans cràters; observarem la caiguda d’un meteor en aquesta, descobrirem el Cel estrellat amb les seves Constel·lacions i finalment ens endinsarem en la descoberta dels Planetes del nostre Sistema Solar.
El Planetari s’adapta a l’edat del Públic familiar assistent i es realitza de manera distesa i espectacular:
EL SOL
Sortida i posta de sol. Demostració d’un dia sencer fins que comença la nit i observem el cel nocturn. Vist des de la terra i sense contaminació l’espectacle que es pot veure és increïble.
LA LLUNA
Observarem la lluna d’aquell mateix dia i ens aproparem tant que podrem veure el seu color, els seus cràters i les seves taques. Experimentarem l’espectacularitat de la formació dels cràters lunars.
CEL DE NIT I ESTRELLES
Admirarem el cel estrellat i coneixerem la segona estrella més important de totes per nosaltres: l’Estrella Polar. Experimentarem el seu moviment i coneixerem les constel·lacions més espectaculars.
PLANETES
Observació dels diferents planetes del Sistema solar, com es mouen, dimensions i proximitat vers el sol. Explicarem trets característics de cadascun i acabarem viatjant cap als anells de Saturn. Finalment observarem la nostra galàxia en forma d’espiral anomenada Via Làctia i un vídeo final d’Astronautes.
GALÀXIES
Com són: Immenses estructures de milers de milions d’estrelles. Localització d’algunes mitjançant alguna estrella de referència i viatge a aquesta per descobrir com són: El·líptiques, Lenticulars, espirals, espirals barrades o irregulars, i quines són les més comunes. Observacions i descobertes d’en Hubble sobre aquestes estructures d’estrelles, gas i pols. Observació de: La Via Làctia, la M31 o Andròmeda, la M49 i la M104.
Organitza: Departament d’Educació de l’Ajuntament de Badalona
Formador: explora 360
familia1h



611