24 d’octubre 2014

24 D´OCTUBRE 2014




Badalona es gastarà mig milió d'euros en una plaça on s'ha de fer una escola

El Parlament havia aprovat una resolució per pactar el calendari d'obres del centre

L'Ajuntament diu que no es pot esperar més per arreglar l'espai

La comunitat educativa de l'escola Montigalà mira amb recel la proposta de l'Ajuntament de Badalona d'invertir prop de 600.000 euros en l'arranjament de la plaça de Manuel Moreno Mauricio, on s'ha de construir l'edifici del centre educatiu, que de moment ocupa mòduls prefabricats a la mateixa plaça. Tot just fa dues setmanes, la comissió d'Ensenyament del Parlament va aprovar una resolució que instava al govern a enllestir la redacció del projecte executiu i a acordar el calendari de les obres de l'escola Montigalà i de l'institut Ventura Gassol, que s'ha de fer als terrenys on ara hi ha els barracons de l'escola. El text també recollia la necessitat de fer una trobada conjunta entre els representants de la Generalitat amb els de l'Ajuntament i la comunitat educativa de tots dos centres abans que acabi l'any.
Quan semblava que s'havia fet un pas endavant després de cinc anys d'endarreriments, ha arribat l'anunci d'una gran inversió per arranjar l'espai. Ara els representants de la comunitat educativa temen que es torni a aturar un procés que tenien l'esperança es pogués desencallar l'any vinent. “La prioritat ara és pactar el calendari de construcció de l'escola i l'institut”, explica la presidenta de l'AMPA, Àngels Martín, un desig que comparteix amb la comunitat educativa del Ventura Gassol. Per això, han iniciat una nova campanya de pressió a través de les xarxes socials i han demanat la paraula en el pròxim ple.
Tots els grups municipals van votar l'abril passat una moció en què reclamaven la construcció de l'escola i rebutjaven fer cap obra que en pogués endarrerir la construcció. Tot i això, l'Ajuntament ha decidit tirar endavant el condicionament de la plaça perquè assegura que es tracta d'endreçar “un espai que està en molt males condicions i que suposa una molèstia per als veïns”. Hi afegeixen que, tot i l'acord del Parlament, no hi ha encara ni projecte executiu ni dotació pressupostària i que les obres “no afecten gens el futur de l'escola”.
Es preveu que les obres comencin al novembre. L'espai es condicionarà per fer-hi un aparcament i jocs infantils, i se'n reservarà una part per ampliar el pati dels mòduls.

LA DATA


09.10.14
El Parlament
va aprovar una resolució que instava la Generalitat a fixar un calendari de construcció de l'escola.

“Malbaratament de diners”


Tots els grups de l'oposició coincideixen a qualificar de “malbaratament de diners” la proposta de destinar prop de 600.000 euros a arranjar el solar on s'ha de fer la nova escola. El president del grup de CiU, Ferran Falcó, ho qualifica d'“alcaldada” i acusa Albiol de “tenir la mà foradada”. Segons Falcó, les millores per deixar la plaça en condicions “es poden fer amb molts menys diners”. En aquest punt coincideix amb Jordi Serra, president del grup del PSC, que hi afegeix que la feina de l'equip de govern és “vetllar perquè es compleixi la resolució del Parlament i si així fos no es podria amortitzar l'obra”. “Aquesta decisió demostra que no hi ha interès real que l'escola i l'institut tirin endavant”, denuncia també el president del grup d'ICV-EUiA, Carles Sagués. L'oposició coincideix en la necessitat d'arreglar el solar de manera temporal mentre no comencen les obres de construcció de l'escola.